Roeiboten en schouwtjes
Waarschijnlijk in grotere getale gebouwd dan de grotere schepen, maar veel moeilijker te herkennen en dus terug te vinden.
Alhoewel Hartog tegenwoordig vooral bekend is om zijn zeiljachten, Moet hij toch ook een naam hebben gehad in het bouwen van vletten en roeibootjes. Alleen al aan een verhuurbedrijf in Loosdrecht heeft hij er 8 stuks geleverd. Deze zijn op elkaar gestapeld achter de zeilschouw naar de opdrachtgever vervoerd.
Meestal echter werden de boten door Hartog en/of zijn dochters het hele eind naar de klant toe geroeid met de fiets aan boord mee. Waarna er het hele stuk naar huis weer fietsend werd afgelegd. Eerder al had Pieters vader, Willem, eens 12 roeiboten naar Ilpendam gebracht al roeiend met de rest op sleeptouw. Hier had hij uiteindelijk zolang over gedaan dat hij de laatste tram miste en uiteindelijk lopend, ‘s nachts weer naar huis was gekomen.
Ook andere verhuurbedrijven hebben met boten van Hartog gewerkt. Welke dit zijn geweest zal niet meer makkelijk te achterhalen zijn daar Hartog geen werfboeken had.
In de buurt van Loosdrecht waren tot voor kort nog de restanten te zien van een typisch roeibootje dat door Hartog gebouwd zou kunnen zijn, zelfde lijnen en voorbord wat veel lijkt op die van de schouwen van Hartog. Bewoners in de buurt spreken ook van een boot van Hartog.
Het blijkt hier, volgens Peter Schouten, echter te gaan om één van de oudste door Piet Dekker uit Kortenhoef gebouwde roeiboten. Een oud model wat hij vlak na de oorlog op deze manier zo bouwde.